EK2

„Energiatudományi Kutatások az Energiatudományi Kutatóközpontban” pályázatok

Az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) és az Atomenergia Mérnökiroda Kft. „Energiatudományi Kutatások az Energiatudományi Kutatóközpontban” néven (röviden: EK2) hallgatói ösztöndíjakat alapított. Első ízben 2018 második félévében lehetett pályázatot beadni, jelenleg a 2020-21-es tanév második és a 2021-22-es félév első félévévére vonatkozó ösztöndíjak pályázhatók. Az ösztöndíjak elnyerésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban BME), az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (továbbiakban ELTE), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az Óbudai Egyetem (továbbiakban ÓE) energiatudományhoz, energiagazdasághoz és környezetvédelemhez kapcsolódó kutatásokat folytató hallgatói pályázhatnak, akiknek témavezetője vagy konzulense az EK alkalmazásában áll.

Az ösztöndíjaknak három típusa van; ezek közül jelenleg a Hallhatói kutatási ösztöndíj (EK2-HKUT) és a Publikációs és TDK kutatási díj (EK2-HPUBL) pályázható meg.

A tudnivalók a pályázati honlapon (ek-cer.hu/~palyazat) találhatók.

A pályázat a pályázati honlapon található pályázati adatlapon adható be, egy fájlban, pdf-formátumban. A pályázatot a palyazat@ek-cer.hu címre kell beküldeni, legkésőbb 2021. január 21-ig.

A pályázatban és a kísérőlevélben is tűntessék fel, hogy mindkét félévre, vagy csak az elsőre pályáznak (ha időközben megváltozik a státuszuk, pl. befejezik a BSc-t a második félévben már MSc-sek lennének, akkor csak az egyik félévre pályázzanak most; a következő félévre a következő körben). Ugyancsak egy félévre pályázzanak, ha más változás várható (megszűnik a hallgatói jogviszonyuk vagy PhD hallgatókká válnak).

A hiányos, illetve késedelmesen beküldött pályázatokat kizárjuk. A pályázatokat a kiírók által kinevetett ösztöndíj bizottság értékeli; a döntésről a pályázókat szeptember elején értesítjük.

Budapest, 2020. dec. 04.

 

Horváth Ákos                                                            Gadó János                                                                Imre Attila

főigazgató                                                                 ügyvezető igazgató                                                    tudományos tanács elnök

EK                                                                  AEMI kft.                                                                  EK